De retour de la prison de Figueres où sont enfermées Carmen Forcadell et Dolors Bassa, Ernest Benach, dans ce courrier émouvant décrit une situation intélorable!

Ernest Benach, ex président du parlement de la Generalitat de Catalunya:

« Escric aquestes paraules al tren de tornada cap a casa i, sincerament, estic fotut i trist. Hem visitat la presidenta Carme Forcadell i hem pogut saludar la consellera Dolors Bassa. És ben cert allò que expliquen moltes de les persones que visiten presos i preses que són elles que t’acaben animant. I és cert que la Carme i la Dolors sembla que estan millor, tot i que aquesta expressió dins d’una presó em sembla una autèntica quimera. La Carme estava contenta pel nou govern, per la paritat a Conselleries i Secretaries Generals i per haver fet fora el PP del govern d’Espanya. Ara, també és cert que esperances d’un futur millor de manera immediata, més aviat poques. No viuen la realitat però són més realistes que tots nosaltres junts.
La presó és sòrdida, trista, gris,… i això no es pot disfressar de cap manera. En 8 m2 has de conviure amb una dutxa, un lavabo, un vàter, una taula d’obra, una llitera,… i un centímetre de cel, només un centímetre escàs de cel. Barrots, portes de ferro i un aïllament inhumà. Setze hores al dia han de passar en aquests 8 metres,…
I sí, malgrat que he vist la Carme i la Dolors més animades surto trist, fotut i emprenyat. Penso en el seu suposat delicte i encara m’emprenyo més. Quanta injustícia i quanta barbaritat acumulades. Penso en la Carme i la Dolors ara que les hem deixat lluny de casa, privades de les coses més essencials, les persones    estimes i la llibertat. I també penso en l’Oriol, el Quim, els Jordis, el Raül, el Jordi i el Carles, i en tots i totes els que són a l’exili… i se’m torna a trencar el cor.
Ahir a la presa de possessió del nou govern, el Bernat, el marit de la Carme, ens deia que no les oblidéssim. Mai les podrem oblidar Bernat, mai. I hem de fer el possible i l’impossible per a què aquest malson s’acabi d’una vegada per totes.
Hem intentat fer arribar a la Carme i la Dolors l’estima de tanta i tanta gent i elles ho saben i se senten estimades.
La República ens portarà la llibertat i no podem defallir en cap moment, l’objectiu cada dia que passa és més viu. Però també hem de donar prioritat en treure tota aquesta gent de la presó. Per justícia, per dignitat, per simple humanitat. La nostra lluita té diverses cares, i totes són importants, i totes van molt lligades ».

Prisonniers et exilés politiques catalanes et catalans.

2 réflexions au sujet de « De retour de la prison de Figueres où sont enfermées Carmen Forcadell et Dolors Bassa, Ernest Benach, dans ce courrier émouvant décrit une situation intélorable! »

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *